NA24.no

Oljeprisen fortsetter ned

Sist oppdatert:
Oljeprisen fortsetter mandag den fallende trenden som ble utløst i midten av forrige uke.

Dette har ført til at oljeprisen så langt mandag er ned en drøy prosent i London. Et fat Nordsjøolje med levering i juni omsettes tidlig ettermiddag på 70,23 dollar, men har foreløpig holdt seg over 70 dollarsgrensen.

Bekymringen rundt manglende bygging av de amerikanske bensinlagrene ser ut til å være på hell etter å ha preget prisutviklingen de siste ukene sammen med den spente situasjonen rundt Irans atomprogram.

Sist onsdag meldte det amerikanske oljedepartementet om økning i bensinlagrene for første gang på ni uker. Dette førte umiddelbart til en mindre korreksjon i oljeprisen som tidligere i uken testet nye rekordnivåer. Så langt har oljeprisen falt omkring 7 prosent siden toppnotering.

Virkningene av lagerrapporten, samt Russland og Kinas motstand mot å eskalere konflikten mellom FNs sikkerhetsråd og Iran ser ut til å ha en beroligende effekt også denne uken.

Der ble i dag også kjent at den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad har sendt det første brevet fra en iransk leder til en amerikansk president på 27 år. Ahmadinejad oppfordrer i brevet til at han og president Bush forsøker å løse uenighetene som hersker mellom de to landene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere