NA24.no

Oljeprisen fortsetter oppturen

Sist oppdatert:
Oljeprisen løfter seg i takt med sterke aksjemarkeder.

Mandag ble en sterk dag for aksjer både i Europa og USA, og oppturen fortsetter tirsdag i Asia. Dette er med på å dra oljeprisen videre ettersom aktørene forventer økt etterspørsel som følge av bedre økonomiske tider.

Følg oljeprisen her

Aktørene mener at dersom aksjemarkedet fortsetter oppturen så vil råvareprisene, som for eksempel olje, følge på.

I morgentimene tirsdag løfter prisen på et fat råolje for levering i juni med 1,4 prosent til 59,88 dollar per fat. Mandag steg kontrakten med hele 4,8 prosent. Tirsdag er siste dag for juni-kontrakten. Det er juli-kontrakten som er mest handlet og den steg 1,4 prosent til 60,4 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Det er flere som mener seksti dollar per fat vil være et motstandsnivå, og at det kan komme salgspress på disse nivåene.

Oljeprisen hjelpes også oppover av ny urolighet i Nigeria. Militsgrupper har truet med å blokkere sjøveien som brukes til oljeeksport, mens det mandag ble meldt om angrep på en rørledning i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere