NA24.no

Oljeprisen henter seg inn

Sist oppdatert:
Etter gårsdagens tunge stup, roer nå oljemarkedet seg ned.

Oljeprisen stiger så smått tirsdag morgen. Etter gårsdagens massive fall, har nå oljemarkedet roet seg noe ned.

NA24 - din næringslivsavis

- Olje ble helt klart oversolgt i går, sier sjefstrateg Dariusz Kowalczyk i CFC Seymour til Bloomberg News, og peker samtidig på at den fikk en rekyl med teknisk støtte.

Opec avholdt i går sitt ministermøte, og gjorde som markedet hadde ventet. Produksjonen ble holdt uendret i denne omgang, men oljekartellet uttrykket bekymring i forbindelse med de fallende oljeprisene. Derfor holder de døren fortsatt åpen for å kutte i produksjonen.

Førstekontaktene på nordsjøolje levering i oktober stiger noe igjen. Ved råvarebørsen i London klatrer disse kontraktene 0,82 prosent til 65,08 dollar. I den amerikanske handelen klarte tilsvarende kontrakter på referanseoljen å ende over 66 dollar fatet.

De kraftige vindene i Mexicogolfen begynner også å vise seg. Orkanen Florence har riktignok ikke retningen som skal til for å true oljeinstallasjonene utenfor USA, men den syvende stormen har nå blitt klassifisert som en tropisk storm. Navnet er dessuten klart. Gordon har den syvende tropiske stormen så langt blitt døpt. Retningen og styrken er ikke faretruende ennå, men oljemarkedet følger denne stormen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere