*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen holder seg knallsterk

Oljeprisen har i morgentimene vært godt over 73 dollar fatet i New York ettersom nye amerikanske utslippsregler kan føre til leveringsproblemer på bensin i sommer.

21.04.06 08:29

Raffineriene i USA erstatter nå en kjemisk kapasitet i bensin med etanol for å følge nye amerikanske drivstoffspesifikasjoner. Dette viser seg å være lettere sagt enn gjort. Og et av hovedproblemene er å få tilgang på nok etanol.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Råolje for levering i juni, som i går kveld erstattet mai-kontrakten, ble i New York handlet til 72,89 dollar fatet, noe som er en nedgang på 80 cent fra gårsdagens sluttkurs. Men i løpet av morgentimene har oljeprisen vært oppe i hele 73,50 dollar fatet. Future-prisene er nå 34 prosent høyere enn samme periode i fjor. Det melder Bloomberg News.

Kjøresesongen er for tur i USA, og den amerikanske etterspørselen etter bensin stiger mellom sen mai til tidlig i september. Mer enn ti prosent av verdens råolje blir brukt til å produsere bensin til amerikanske konsumenter.

I Europa falt nordsjøolje for levering i juni med 1 prosent til 72,48 dollar fatet. I går steg brent-kontrakten til 74,22 dollar fatet, noe som er det høyeste siden kontrakten ble introdusert i 1988.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.