NA24.no

Oljeprisen holder stand

Brann og dollar sørger for at oljeprisen er skyhøy.

Oljeprisen holder seg på nivåene over 100 dollar. Drevet av svak dollarkurs og en brann ved et raffineri i USA har kontraktsprisene steget i løpet av helgen.

NA24 - din næringslivsavis

Svak rapport
Dollaren svekket seg etter at arbeidsmarkedsrapporten fra fredag viser at ledigheten øker og at det blir stadig flere som står utenfor arbeidslivet. Fall i jobbveksten på 80.000 var langt høyere enn hva økonomene hadde ventet. Samtidig økte ledighetsraten til 5,1 prosent. Rett etter denne rapporten ble den amerikanske valutaen sendt ned sammenlignet andre valutaer.

Brann
Nyheten om at raffineriet Torrance i California ble rammet av en brann fikk også oljeprisen til å reagere. Brannen tvang frem en nedstengning av Exxon Mobils installasjoner i Los Angeles-området noe som rammet produksjonen ved raffineriet på 150.000 fat om dagen. Dette fikk markedet til å bli bekymret i forkant av kjøresesongen.

Frontkontrakt på den amerikanske referanseoljen WTI omsettes for 106,55 dollar fatet, mens tilsvarende kontrakt for nordsjøolje med levering i mai omsettes for 105,15 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere