NA24.no

Oljeprisen holder stand

Sist oppdatert:
Markedet venter på ferske lagertall.

Oljeprisene holder seg på høye nivåer i forkant av den viktige lagerrapporten fra amerikanske myndigheter onsdag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

På råvarebørsen i New York steg brent-kontrakten for juli til 68,75 dollar tirsdag, det høyeste nivået siden tidlig i november. Onsdag morgen omsettes kontraktene for 68,23 dollar per fat, en oppgang på 0,09 prosent. Hittil i år har prisene steget med 53 prosent.

Et fat nordsjøolje med levering i juli omsettes i morgentimene for 68,59 dollar, tilsvarende en oppgang på 0,62 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Sitter i ro
- I oljemarkedet venter man nå bare på lagertallene. Vanligvis sitter investorene nokså rolig dagen før rapporten og dette fører prisene normalt sett noe ned, sier Charles Perry i konsulentselskapet Perry Management til Marketwatch.

Nyhetsbyrået Bloomberg skriver at en del investorer har solgt unna kontrakter for å sikre gevinster etter at man tirsdag nådde det høyeste nivået på syv måneder.

- Vi har opplevd et nokså kraftig rally til tross for at vi ikke har fått se en haug med bevis på at en økonomisk gjenoppretting er i ferd med å skje. Det faktum at dollaren har falt så kraftig har støttet opp om oljeprisen, men dersom vi ser på etterspørselen etter drivstoff er det en global nedgang, sier analytiker Toby Hassall ved Commodity Warrants Australia i Sydney til nyhetsbyrået Bloomberg.

Følg oljeprisene her

Ny lagerrapport
I markedet venter man nå den ukentlige oljelagerrapporten fra amerikanske energimyndigheter.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg venter snittet av analytikerne en nedgang på 1,5 millioner fat i råoljelagrene i forrige uke. Det er ventet en økning i bensinlagrene på 650.000 fat, mens destillatlagrene er ventet å øke med 0,9 millioner fat.

Sent tirsdag kveld slapp det amerikanske petroleumsinstituttet, API, en lageroversikt som viste en nedgang på 828.000 fat til 363,9 millioner fat i kommersielle råoljelagre.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere