NA24.no

Oljeprisen ned på frykt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeprisen faller videre for fjerde dag på rad. Frykten er at kredittkrisen vil kvele etterspørselen.

Oljeprisen faller ifølge Reuters 2 prosent mandag og faller dermed for fjerde dag på rad. Årsaken er frykt for hva kredittkrisen vil gjøre med etterspørselen.

NA24 – din næringslivsavis

Etter at den famøse amerikanske redningspakken endelig ble vedtatt i den amerikanske kongressen fredag var det forholdsvis rolig i den amerikanske banksektoren. Da var det verre i den europeiske. Blant annet viste det seg at redningspakken for den tyske Hypo Real Estate ikke gikk igjennom allikevel og den tyske rikskansleren, Angela Merkel, gikk ut og garanterte for alle tyske bankinnskudd.

I morgentimene mandag faller den amerikanske råoljeprisen med rett i underkant av 2 dollar fatet, eller 2,03 prosent til 91,91 dollar per fat. Dermed er prisene nær det laveste nivået på syv måneder, melder Reuters.

- Det er en økende oppfatning om at den amerikanske redningspakken vil føre til ytterligere svekkelse av den amerikanske veksten, og at dette i realiteten bare er en ”band-aid” initiativ til å redde Wall Street, sier Mark Pervan, som er råvareanalytiker hos ANZ, til Reuters.

Etterspørselen etter olje hos verdens største konsument av olje, USA, har allerede vist seg å falle. Samtidig har det vært svekkelse i etterspørselen også i Europa og Japan, melder Reuters. Nå frykter alle at etterspørselsveksten skal forvitre også hos Kina, hvis kraftige vekst fikk oljeprisen til å gå til dagens nivåer fra bare 20 dollar fatet i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere