NA24.no

Oljeprisen og kronen stiger kraftig

Oppgangen i oljeprisen er trolig hovedårsaken til at den norske kronen har styrket seg på bred basis mandag morgen. Illustrasjonsfoto gassledning Hammerfest. Melkøya
Oppgangen i oljeprisen er trolig hovedårsaken til at den norske kronen har styrket seg på bred basis mandag morgen. Illustrasjonsfoto gassledning Hammerfest. Melkøya Foto: Torgrim Rath Olsen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå svinger det av oljeprisen og den norske kronen.

Oljeprisen er opp om lag 2,5 prosent siden fredag morgen til 61 dollar per fat. Prisen er nå på det høyeste siden desember i fjor, skriver DNB Markets i sin morgenrapport mandag morgen.

- Oppgangen er trolig relatert til nyheter om at flere oljeselskaper forventer en nedgang i investeringene fremover. I tillegg viste tall fra Baker Hughes at antall oljerigger i USA falt med 84 i forrige uke til 1056, det laveste nivået siden 2011, skriver DNB Markets.

Oppgangen i oljeprisen er trolig hovedårsaken til at den norske kronen har styrket seg på bred basis.

EURNOK er ned nesten 1 prosent til 8,64, mens USDNOK er ned 0,8 prosent til 7,56. Ellers i valutamarkedet har det vært relativt små bevegelser siden fredag morgen.

I aksjemarkedene har det vært en moderat oppgang, men både S&P500 og DAX-indeksen steg til rekordnivåer på fredag.

De asiatiske børsene er alle opp mandag med mellom 0.20 og étt prosentpoeng kort tid før stengetid:

(klikk for større bilde)

Asiatiske børser mandag 16.02

Ifølge DNB Markets følger markedene mandag spesielt med på møtet i eurogruppen.

- Viktigst på agendaen blir det å finne en enighet med Hellas, men det er liten tvil om at dette blir utfordrende. I morgen får vi svenske inflasjonstall. I lys av at Riksbanken nå vil kjøpe svenske statsobligasjoner, og at kjøpene kan trappes mye opp dersom det blir nødvendig, blir nok morgendagens tall ekstra spennende, skriver DNB Markets.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere