Oljeprisen opp etter lagertall

Oljeprisen stiger klart onsdag etter en rapport som viser uventet små lagre av oljeprodukter.

29.11.06 17:14

HOUSTON (NA24): Den ukentlige lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet viste fallende lagre av både råolje, bensin og destillater.

Mest uventet var nok et fall i lagrene av destillater, som omfatter diesel og fyringsolje, med 1,0 millioner fat til 132,8 millioner fat. Her hadde markedet tvert om ventet en moderat økning.

Bensinlagrene falt med 0,6 millioner fat til 201,1 millioner fat. Også her var det ventet en moderat oppgang. Råoljelagrene falt med 0,4 prosent til 340,8 millioner fat. Her ser det ut til å ha vært blandede forventninger, men generelt var det ikke ventet noen stor endring.

En separat rapport fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute viste riktignok en oppgang i destillatlagrene, men markedsaktøren legger vanligvis mest vekt på energidepartementets tall, og oljeprisen stig onsdag ettermiddag norsk tid.

Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI for levering i januar koster nå 62,05 dollar fatet, opp rundt 1 prosent i forhold til da tallene kom klokken 16.30 norsk tid. Det er første gang denne oljekvaliteten når 62 dollar siden 10. november.

Et fat Brent-olje for levering i januar koster nå 62,30 dollar, også opp rundt 1 prosent etter lagerrapporten. Også dette er den høyeste prisen siden 10. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.