NA24.no


Oljeprisene henter seg noe inn etter å ha falt til det laveste på over ti år. Her Oseberg feltsenter.  Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Oljeprisene henter seg noe inn etter å ha falt til det laveste på over ti år. Her Oseberg feltsenter.  Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Marit Hommedal (NTB Scanpix)

Oljeprisen opp fra det laveste siden 2004

Sist oppdatert:
Oljeprisen gjør kronen lite attraktiv, mener valutaanalytiker.

Oljeprisene henter seg noe inn etter å ha falt til det laveste på over ti år.

Tirsdag morgen handles nordsjøoljen for 36,5 dollar per fat. Mandag brøt oljeprisen gjennom bunnen på 36,2 dollar fatet fra finanskrisen.

Dermed måtte man tilbake til 2004 for å finne en like lav oljepris.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Kroneoppgang reversert
I valutamarkedet svekket oljeprisen norske kroner.

Styrkingen av kronekursen som fant sted etter at Norges Bank lot styringsrenten ligge i ro i forrige uke, er nå reversert, påpeker sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea i en morgenrapport.

- NOK får liten støtte om dagen. Med en av svært få sentralbanker som fortsatt har mulighet til og planer om rentekutt, og en oljepris som fortsetter å falle, synes ikke etterspørselen etter kroner å være særlig stor, skriver Olsen.

I desember har oljeprisene blitt sendt enda lavere, et fall som startet etter OPECs resultatløse møte. Oljekartellet har ikke lenger en offisiell produksjonskvote og holder oljekranene vidåpne.

Hittil i år er nordsjøoljeprisen blitt redusert med en tredjedel og siden toppen er prisfallet på oppunder 70 prosent.

- Kronen lite attraktiv
Valutaanalytiker Camilla Viland i DNB Markets påpeker at den lave oljeprisen fører til at kroner fremstår lite attraktivt.

- Oljeprisen ble i går notert til nytt laveste nivå siden 2004, men har siden hentet seg noe inn igjen, skriver Viland i en morgenrapport.

Tirsdag morgen koster en dollar 8,77 kroner, nør det svakeste nivået siden 2002. En euro handles samtidig for 9,56 kroner, mens det britiske pundet står i 13,06 kroner.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere