Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen opp

Oljeprisen gikk opp blant annet på uro over de kommende tropiske stormene.

Les NA24 på mobil

Det er mange faktorer som preger og presser oljeprisen for tiden. Blant de mest sentrale i dag kan nevnes den kommende orkansesongen, produksjonsproblemer i Alaska, konflikten i Midtøsten, vekstøkonomiene i Asia og gårsdagens uventede lagertall.

Flere aktører kjøpte seg inn igjen i oljen torsdag, etter at oljeprisen falt markant i går da det ble levert overraskende amerikanske oljelagertall. Oljeprisen falt med 1,8 prosent under gårsdagens handel.

-Alt falt ganske kraftig. Vi kommer litt tilbake fra det nedsalget, sa Tom Bentz, analytiker hos BNP Paribas råvareanalyser i New york, ifølge AP.

De vannvittige økonomivekstene man ser i asiatiske land som India og Kina legger også hele tiden et press på oljeprisen.

NA24 - din næringslivsavis

Selv om den amerikanske økonomien har gått ned et gir etter rentestigningene, kan det ikke dempe de asiatiske økonomienes press på oljeprisen, ifølge Bloomberg.

Oljeprisen
Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen NYMEX i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i oktober, kostet 71,38 dollar, noe som tilsvarer en oppgang på 0,9 prosent.

Handelen fortsetter elektronisk etter at gulvhandelen stenger

Et fat nordsjøolje med levering i oktober koster nå 72,68 dollar fatet og har hatt en oppgang på 0,66 dollar.

Følg oljeprisen her

Alaska-trøbbel
Europas største oljeselskap BP har igjen møtt problemer i Alaska. Tidligere i sommer oppdaget selskapet korrosjon på en oljeledning på det enorme oljefeltet Prudhoe Bay. Etter dette fortsatte selskapet noe produksjon på feltet, men nå har det igjen blitt trøbbel.

De nye problemene fører til at BP nedjusterer den daglige produksjonen med 90.000 fat til 110.000 fat. Årsaken skal være at det er problemer med en kompressor.

-Vi regner med at det vil ta atskillige dager å få løst problemet med kompressorene, sier en BP-talsmann, ifølge Reuters.

Uventede lagertall
I går ble det levert overiskt over oljelagertallene i USA. Tallene viste overraskende fulle lagre av både råolje og ulike oljeprodukter.

Lagrene av bensin i USA steg med 0,4 millioner fat til 205,8 millioner fat, ifølge tall fra det amerikanske energidepartementet. Det var første gang på fem uker at lagrene steg, etter den såkalte kjøresesongen i USA. Oppgangen var uventet. Markedet hadde i snitt ventet et fall på rundt 2 millioner fat.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser