*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen over 70 dollar

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Positive tall fra USA sender oljeprisen oppover.

05.06.09 16:15

De amerikanske sysselsettingstallene var bedre enn ventet og fikk både aksjemarkedet og oljeprisen til å reagere positiv.

Følg oljeprisen her

I mai forsvant 345.00 arbeidsplasser i den amerikanske økonomien, mens det var forventet at hele 530.000 arbeidsplasser skulle gå fløyten. Men baksiden av medaljen var at arbeidsledigheten seg til 9,4 prosent, mot ventet 9,2 prosent.

Oljeprisen på råvarebørsen i New York lå på 69 dollar per fat for levering i juli før tallene ble kjent, men tangerte 70 dollars grensen etter at tallene ble publisert.

Det er første gang siden november i fjor at oljeprisen er på disse nivåene. I London handles nordsjøoljen til 69 dollar per fat etter tallene.

Forventningen i markedet er nå at oljeetterspørselen vil ta seg opp og at oljeprisen vil kunne klatre høyere. Goldman Sachs var ute med en analyse torsdag der de forventet en oljepris på 85 dollar fatet ved utgangen av året.

Ifølge Bloomberg News advarer toppsjefen i det internasjonale energibyrået (IEA) at etterspørselen kanskje ikke vil ta seg like raskt opp selv om de økonomiske pilene begynner å vende oppover.

Dersom oljeprisen holder seg på disse nivåene ligger det an til en oppgang på nesten fire prosent denne uken. Det er tredje uken på rad med oppgang, melder Bloomberg News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag