NA24.no

Oljeprisen presser lønnsomheten

Sist oppdatert:
Kostnadsnivået i oljebransjen har skutt i taket, men oljeselskapene øser ut mer penger.

Prisen på oljeleting og oljeutvinning har skutt fart i takt med oljeprisrekordene, og mange har ventet utsatte investeringer og prosjekter som følge hos oljeselskapene.

NA24 - din næringslivsavis

En undersøkelse utført av Parteo Securities viser imidlertid at oljeselskapene fortsetter å kjøpe minst like mye som før, ifølge Dagens Næringsliv.

Undersøkelsen har tatt utgangspunkt i svar fra 22 oljeselskaper om alt fra investeringer til prosjektutsettelser og hvor selskapene ønsker å bruke letepengene sine i årene som kommer.

Hele 90 prosent av selskapene svarer at de ikke har utsatt eller droppet et prosjekt på grunn av kostnadsesklæringen i oljeserviceindustrien.

I undersøkelsen kom også fram at gjennomsnittlig planleggingspris til oljeselskapene er på 70,4 dollar fatet.

Alle selskapene som driver i Norge kommer til å øke eller opprettholde aktivitetsnivået på norsk sokkel, og selskapene ønsker i mindre grad å gå inn i Midtøsten og Russland. Kun 43 prosent av de spurte var positive til disse regionene, mot 65 prosent i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere