*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen raser

Oljelagrene i USA fylles opp og oljeprisen raser.

Råolje for levering i februar faller under 53 dollar fatet på råvarebørsen i New York for første gang siden juni 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken er enkel. Den amerikanske vinteren har vært svært mild så langt, noe som har fått etterspørselen etter fyringsolje til å falle betydelig. Tradisjonelt er fjerdekvartal, og vintersesongen, høysesong for oljeetterspørselen. Men i år er det altså annerledes.

De amerikanske lagrene av destillater, blant annet fyringsolje og diesel, steg med 5,4 millioner fat til 141 millioner fat forrige uke. Dette er den største oppgangen siden januar 2004, og oljeprisen har falt 13 prosent så langt i år, melder Bloomberg News.

Råolje for levering i februar falt 2 prosent, eller 1,08 dollar per fat, til 52,94 dollar fatet i morgentimene torsdag. Onsdag falt oljeprisen 2,9 prosent eller 1,62 dollar per fat til 54,02 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

- Det er egentlig ingen som vil kjøpe dette. Det blir som å gripe en fallende kniv, sier oljetrader Randy Simpson til Bloomberg News.

Også de amerikanske råoljelagrene bygger seg opp. Tall som kom onsdag viser at råoljelagrene steg med 4,99 millioner fat olje til 314,7 millioner fat. Dette er 7,1 prosent høyere enn gjennomsnittet de siste fem årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.