Gå til sidens hovedinnhold

- Oljeprisen skal ned

Rentekutt og skattelettelse vil ikke holde oljeprisen oppe, tror analytiker.

- Skattelettelsen Bush og kongressen kom med torsdag er ikke nok til å holde oljeprisen oppe. Oljeprisen skal ned til 85 dollar fatet, mener oljeanalytiker Benny Clausen i Norwegian Oil Trading.

NA24 - din næringslivsavis

Tror på oljefall
- Tiltakspakken fra Bush og Co. dro oljeprisen opp 2,40 dollar i går, den er også litt opp fredag. Men dette er ikke nok og vi ser for oss at oljeprisen på kort sikt skal ned, et sted mellom 80-90 dollar fatet, kanskje nærmere 85 dollar, sier Clausen.

Han begrunner prisnedgangen med svakere fundamentale forhold, varmt klima gjennom fyringssesongen, lavere raffinerikjøring samt at OPEC har økt tilbudssiden både på produksjon og eksport.

- Usikkerheten er ikke over til tross for tilbudspakken. Neste uke er det også OPEC-møte, dette vil helt sikkert prege nyhets- og prisbildet i uken som kommer, sier Clausen.

Han tror ikke OPEC vil øke produksjonen sin, noe som betyr at sannsynligheten for at oljen vil falle markant under 85 dollar blir mindre.

- På lengre sikt vil vi kunne se oljeprisen helt ned i 70 dollar fatet. Men da snakker vi fire fem måneder frem i tid, sier han.

Oljen i 84 dollar
Heller ikke oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea tror oljeprisen vil holde seg oppe.

- Vi har et kursmål på 84 dollar fatet i snitt for 2008. Om Fed ikke setter ned renten neste uke tror jeg svært mange blir skuffet noe som kan føre til et fall på rundt fem dollar. Dersom de setter ned renten tror jeg oljeprisen vil ligge på rundt 90 dollar, kanskje litt i overkant, sier Saltvedt til NA24.

Hun forklarer at oljefallet den senere tiden har vært drevet av ren spekulasjon.

- Den underliggende prisveksten feiler det ingen ting. I begynnelsen av januar lå oljeprisen på 100 dollar og nå ligger den rundt 90 dollar. Denne nedgangen er blant annet drevet av folk som trekker seg ut av oljemarkedet for å få cash til å dekke inn tapene sine i aksjemarkedet, sier hun.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus