Oljeprisen skremte USA-børsene

Global uro og en knallsterk oljepris sendte skjelvinger langs Wall Street tirsdag.

17.01.06 22:55

HOUSTON (NA24): USA-børsene falt tirsdag, etter at oljeprisen bykset opp til det høyeste nivået på tre måneder, på grunn av stridigheter i Nigeria og nervespillet rundt Iran.

Et fat nordsjøolje for levering i mars steg i dag over 3 prosent til mer enn 65 dollar fatet, det høyeste nivået siden begynnelsen av oktober.

Dette er ikke bra for et land som USA, som importerer olje i stor stil. Men det er selvsagt bra for oljeselskapene og selskaper som leverer utstyr og tjenester til oljeselskapene. Så det er ikke overraskende at mange av dagens få vinnere på USA-børsene er å finne innen disse sektorene. Delindeksene for oljeselskaper og oljeserviceselskaper steg begge nær 2 prosent i dag.

Nettselskapene Google og Yahoo klarte også å holde hodet over vannet i dag. Google meldte i dag om kjøp av et selskap som har et nytt system for å distribuere radioreklame, og investorenes kjærlighetsaffære med selskapet ser ut til å være varig.

Men ellers var det stort sett røde tall på børsene.

Riktig ille gikk det med flyselskapet Continental, som falt over 10 prosent. En høy oljepris er selvsagt negativt for disse selskapene, og Continental kom i dag ut og advarte om skuffende tall for første kvartal. Continental har til nå vært ett av de få amerikanske flyselskapene som har klart seg sånn noenlunde i en sektor full av konkurskandidater. Indeksen for flyselskaper falt over 5 prosent i dag.

Tirsdag har også vært en klart negativ dag på europeiske og asiatiske aksjemarkeder.

I USA venter investorene ellers på kvartalsrapporter fra blant andre IBM, Yahoo og Intel etter børsslutt.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,58% til 10,896.32

Nasdaq -0,62% til 2,302.69

S&P 500 -0,36% til 1,282.93

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.