NA24.no

(Scanpix)

Oljeprisen slår tilbake

Etter tre dagers sammenhengende nedtur løfter oljeprisen seg over 60 dollar fatet.

På råvarebørsen i New York løfter oljeprisen seg igjen tirsdag morgen. Et fat olje levert i august koster nå 60,38 dollar fatet, noe som er en oppgang på 1,2 prosent. Mandag falt oljeprisen 20 cent.

Følg med oljeprisen her

Også i på råvarebørsen i London, der nordsjøoljen omsettes, er det oppgang tirsdag morgen. Her stiger prisen på et fat med 0,5 prosent til 61,31 dollar per fat tirsdag morgen.

Det er forventninger til den kinesiske økonomien som bidrar til oppgang for oljeprisen, og som drar med seg de asiatiske markedene tirsdag morgen. En rundspørring Bloomberg News har gjennomført viser at ekspertene forventer en vekst i landets brutto nasjonalprodukt på 7,8 prosent i andre kvartal. Tallene vil bli offentliggjort fra kinesiske myndigheter den 16. juli.

Kina har for alvor blir rammet av den kraftigste økonomiske nedturen verden har sett siden andre verdenskrig, men styresmaktene har pøst må med penger inn i økonomien, noe som har fått låneviljen og investeringslysten tilbake.

Går ekspertenes antagelser inn vil Kina ha løftet seg fra den svakeste veksten på rundt 10 år., melder Bloomberg News. Og siden Kina er verdens andre største forbruker av olje, er dette godt nytt for oljemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere