NA24.no

Oljeprisen stiger fra finanskrisenivåer


Oljeprisene holder seg nær nivåene siste sett tilbake i starten av 2009.
Oljeprisene holder seg nær nivåene siste sett tilbake i starten av 2009. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Oljeprisen holder seg på lave nivåer.

Oljeprisene holder seg nær nivåene sist sett tilbake i starten av 2009, under finanskrisen, etter at amerikansk oljelagestatistikk viste krympende lagre i forrige uke.

Nordsjøoljen handles for 40,5 dollar per fat, opp en halv dollar torsdag morgen. Siden det OPEC-møtet på tampen av forrige uke, hvor kartellet besluttet å pumpe for fullt, er prisen ned rundt 10 prosent.

Den amerikanske lettoljen omsettes for 37,5 dollar per fat, opp 0,3 dollar i morgentimene.

Statistikken fra det amerikanske energidepartementet viste at lagrene av olje i USA falt med 3,6 millioner fat i forrige uke fra den foregående uken.

Det var også et overraskende fall. Ifølge Dow Jones Newswires var det på forhånd ventet at oljelagrene ville stige med 0,5 millioner fat.

Imidlertid steg lagrene av destillater med 5 millioner fat, mens lagrene av bensin var opp med 0,8 million fat.

- Det er nå et ventespill for å se om det er noen form for rasjonell respons fra tilbudssiden på disse nivåene under 40 dollar, sier analytiker Davis Lennox i Fat Prophets til Bloomberg.

I valutamarkedet styrkes kronekursen noe mot de største valutaene torsdag morgen.

Det siste året har kronekursen blitt svekket til historisk lave nivåer i kjølvannet av oljeprisfall, rentekutt og en svekket norsk økonomi.

Valutaanalytikerne i DNB Markets mener kronen er blitt kraftig underpriset og forventer at det kun er spørsmål om tid før kronen snur.

Les også: - Det er langt fra noen krise og - Asylstrømmen øker ledigheten

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere