NA24.no

Oljeprisen stiger fra laveste nivåer siden 2009


PRISKRISE: Oljeprisene stiger onsdag morgen fra nivåer sist sett under den globale finanskrisen.
PRISKRISE: Oljeprisene stiger onsdag morgen fra nivåer sist sett under den globale finanskrisen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeprisen opp fra finanskrisenivåer.

Oljeprisene stiger onsdag morgen fra nivåer sist sett under den globale finanskrisen.

Nordsjøoljen, som i går brøt ned gjennom 40 dollar fatet, handles for 40,8 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 38,2 dollar per fat, opp litt over en dollar siden bunnen tirsdag ettermiddag.

Den seneste nedgangen til de laveste nivåene siden starten av 2009, har kommet i kjølvannet av OPEC-møtet fredag, der medlemmene som ventet ikke ble enige om å begrense produksjonen i et overforsynt oljemarked, men heller ikke klarte å bli enige om et nytt produksjonsmål.

Oljeprisfallet trakk også med seg norske kroner nedover. Mot svenske kroner falt den norske til det laveste på 23 år.

Les også: Massiv kronesvekkelse  - svakeste på 23 år

Kronen styrkes etter fall
Kronen styrkes onsdag morgen sammen med oljeprisen, mot både dollar, euro, britiske pund og svenskekronen.

Det siste året er utslagene spesielt store mot dollar, i kjølvannet av oljepriskollaps, svekkede utsikter for norsk økonomi og stadig lavere styringsrente fra Norges Bank, samtidig som den amerikanske sentralbanken går motsatt vei, med signaler om innstramming i pengepolitikken.

Siden desember i fjor har kronen blitt svekket med 22 prosent mot dollar, mens fallet mot euroen er på 8 prosent og det britiske pundet har blitt 17 prosent dyrere.

Også verdens aksjemarkeder har blitt preget av råvarefallet, hvor Bloombergs råvareindeks var innom det laveste på 16 år.

De amerikanske aksjeindeksene falt opp mot 0,9 prosent og i Asia faller børsene i Tokyo og Hong Kong.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere