NA24.no

Oljeprisen stiger igjen

(Scanpix)
Forventninger om lavere oljelagre sender oljeprisen opp for andre dag på rad.

The American Petroleum Institute meldte tirsdag kveld at oljelagrene falt 3,13 millioner fat forrige uke, og gir dermed en pekepinne på hvordan de offisielle oljelagertallene vil vise når de blir sluppet onsdag ettermiddag.

Dollaren har også svekket seg, og gav dermed et nytt argument for å kjøpe olje som en alternativ plassering.

Dette bidrar til å sende opp oljeprisen med 1,6 prosent eller nesten en dollar per fat til 59,8 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Tirsdag steg oljeprisen til over seksti dollar fatet, men falt tilbake og endte på 58,8 dollar per fat. Det melder Bloomberg News.

Oljeprisen har dermed klatret betydelig siden nyttår i takt med aksjemarkedet. Det er forventninger til at den finansielle krisen, som har sendt flere lands økonomi ut i resesjon, er på hell. Ved inngangen til kjøresesongen i USA er det også forventninger om at etterspørselen etter drivstoff vil bli sterkere enn tidligere antatt.

I Kina, som er verdens nest største energikonsument, har de økt raffineriproduksjonen med seks prosent, melder Bloomberg News.

Et fat nordsjøolje stiger hele 1,1 dollar eller 1,9 prosent til 59,04 dollar per fat i morgentimene onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere