NA24.no

Oljeprisen stiger igjen

Samtalene mellom Iran og EU har fått spekulantene til å sende oljeprisen videre opp.

Oljeprisen stiger etter at det kom signaler om at samtalene mellom Iran og EU ikke fører frem til noe nytt kompromiss.

NA24 - din næringslivsavis

Iran tviholder på sin selverklærte rett til å fortsette med det omstridte atomprogrammet. Landet har over en lengre periode hisset på seg flere av stormaktene i vesten etter at de startet arbeidet med anrikingen av uran. Truslene om sanksjoner og oljestans har fått markedet til å sende oljeprisen til rekordhøye nivåer.

Klage i FN
Bråket i forbindelse med Nord-Koreas prøveoppskyting av langdistanse-raketter har også en innvirkning på den geopolitiske situasjonen. Japan skal ha klaget inn Nord-Korea til FN og krever at det innføres sanksjoner mot det strenge kommunistiske landet. Både Kina og Nord-Korea reagerer på utspillet.

Markedet er også spent på hvordan oljelagrene i USA utviklet seg i forrige uke. I morgen er det duket for nye oljelagertall, og det er spesielt bensinlagrene som interesserer oljemarkedet. Kjøresesongen er for fullt i gang og amerikanernes bilbruk vil bestemme mye for hvordan oljeprisen og bensinprisene vil se ut den nærmeste tiden.

Fullt kjør
I forrige uke feiret amerikanerne uavhengighetsdagen 4. juli og mange benyttet anledningen til å reise med bil. Statistikken som slippes i morgen vil vise hvilken effekt bilbruken i forbindelse med den nasjonal feiringen hadde på bensinlagrene.

Et fat nordsjøolje med levering i august hever seg fra tidligere bunn og stiger til 73,50 dollar. Den samme utviklingen har den amerikanske referanseoljen WTI, der kontraktene på et fat olje går for like rundt 74 dollar.

Sjekk ut våre nye børssider for å følge med på oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere