NA24.no

Oljeprisen stiger markant

Sist oppdatert:
Oljeprisen klatrer solid torsdag kveld, etter lagertall for naturgass og nye problemer i Nigeria.

Et fat nordsjøolje for levering i mai koster torsdag kveld 63,60 dollar fatet, en oppgang på 3,4 prosent fra onsdag kveld.

Onsdag steg oljeprisen først etter et overraskende fall i amerikanske råoljelagre, som man kunne vente, men falt så markant tilbake, og endte dagen overraskende i minus.

De amerikanske råoljelagrene falt den siste uken med 1,3 millioner fat til 338,6 millioner fat, ifølge det amerikanske energidepartementet.

Oppgangen man kunne forventet onsdag, ser i stedet ut til å komme torsdag.

Det har trolig også bidratt at ukentlige lagertall for naturgass i USA i dag viste fallende lagre. Dette har bidratt til at naturgassprisen i USA har steget i dag.

Dessuten har det italienske oljeselskapet Eni torsdag meldt at det ikke vil kunne oppfylle kontrakter for leveranse av olje fra Brass River-teminalen i Nigeria etter et angrep mot en rørledning forrige uke.

De siste månedene har uro rundt viktige produsentland som Iran og Nigeria bidratt til å heve oljeprisen, som ellers trolig ville falt på grunn av et robust tilbud av olje på verdensmarkedet, i alle fall på kort sikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere