*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen stiger

Bekymringer sender oljeprisen rett opp.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen stiger på amerikanske raffineribekymringer og tyrkisk militæraksjon.

NA24 - din næringslivsavis

Raffineriutnyttelsen i USA var på 89,6 prosent i forrige uke, ifølge tall fra det amerikanske energidepartementet. Dette var svakere enn tallknusernes forventninger som lå på 91,6 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Utnyttelsen var svakere i mai i år enn hva som var tilfellet i både 2004 og 2005, før orkanene Katrina og Rita kom seilende inn og ødela oljeinstallasjoner.

Onsdag kveld ble det meldt at flere tusen tyrkiske soldater har krysset grensen til Nord-Irak i jakten på kurdisk gerilja. Tyrkia har truet med å gå til aksjon dersom USA og koalisjonsstyrkene i Irak ikke klarer å fjerne trusselen som landet mener at det kurdiske arbeiderpartiet utgjør for dem. Titusenvis av soldater er nå utplassert på grensen for å sikre at ingen av disse rømmer inn i Tyrkia.

Irak har verdens tredje største påviste oljereserver, ifølge BP.

Frontkontrakten på et fat nordsjøolje koster 71,22 dollar som er en oppgang på 0,28 prosent.

- Vi er fortsatt opp grunnet rapporten om at tyrkerne er inne i Irak. Det er noe som ikke er riktig her. Til det er helt klart at ingenting har skjedd kommer prisene til å stige høyere, sier en analytiker, ifølge Bloomberg.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.