*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen stiger

Foto: Montasje (SCANPIX/REUTERS)

Oljeprisen stiger igjen på råvarebørsen i New York.

28.01.08 21:30

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen blir sendt moderat høyere på spekulasjon om at den amerikanske sentralbanken vil foreta et nytt rentekutt for å bedre den amerikanske økonomien.

NA24 - din næringslivsavis

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mars, 91,04 dollar fatet. Dette er en økning på 33 cents og prisene er nå 64 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Stiger med aksjene
Forrige uke foretok den amerikanske sentralbanken et krisekutt i renten på 75 basispunkter, og det er ventet at sentralbanken vil foreta ytterligere kutt i løpet av det to dager lange rentemøtet som begynner tirsdag.

Oljeprisen stiger dermed i takt med de amerikanske aksjene som har fått seg et løft på Wall Street.

Les mer her: Børshåp tent i USA

Tidligere falt prisene etter at Goldman Sachs i en rapport hevdet at den japanske økonomien sannsynligvis vil havne i en resesjon.

- OPEC øker ikke
- Energimeglerne holder et øye med Dow. Det har vært en positiv korrelasjon mellom energimarkedene og aksjemarkedet den siste tiden. Vi er fokuserte på alt som gir oss en følelse av hva økonomien vil foreta seg, sier en energianalytiker, ifølge Bloomberg.

Det er heller ikke ventet at møtet oljekartellet OPEC skal holde denne uken vil føre til økt produksjon. Irans Hossein Kazempour Ardebili har signalisert at det er nok olje på markedet og at en global økonomisk nedgang kan senke etterspørselen etter olje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag