*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen stiger

Foto: Fotograf:DAVID MCNEW (AFP)

Blir sendt opp etter massivt fall.

14.01.10 09:02

Oljeprisen henter seg noe inn etter et markant fall onsdag kveld. Oppgangen i det amerikanske og asiatiske aksjemarkedet har smittet over på oljeprisen.

Den amerikanske dollaren svekker seg noe og det gir også motsatt effekt på oljeprisen.

Oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viste en overraskende utvikling onsdag ettermiddag. Destillatlagrene vokste i forrige uke, mens markedet hadde forventet at sprengkulde ville medføre at amerikanerne fyrte mer og at det ville gi en nedgang i destillatlagrene. I tillegg var veksten i både råoljelagrene og bensinlagrene langt større enn hva markedet hadde regnet med på forhånd.

Les mer: Langt mer olje på lager

Noe av oppgangen kan også forklares med at det er shortinndekning etter det kraftige fallet onsdag.

- Jeg kan ikke finne noen bullish nyheter fra et fundamentalt synspunkt, men jeg antar at en del shortinndekning har kommet inn. Prisene beveger seg i et bånd på 75-85 dollar. Det er veldig god timing å kjøpe tilbake markedet, sier råvarederivatansvarlig hos Newedge til Reuters.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i februar omsatt for 78,81 dollar per fat. Det er en oppgang på rundt 0,50 dollar per fat.

Bloomberg skriver at Kinas eksport av oljeprodukter for første gang overgikk importen i desember. Dette inkluderer både bensin og diesel, og skal aldri ha skjedd før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.