NA24.no

Oljeprisen stuper videre

Sist oppdatert:
Oljeprisen har falt kraftig de siste dagene, og onsdag morgen fortsetter fallet.

Onsdag morgen omsettes nordsjøolje for levering i mars - den såkalte førsteposisjonen - for 61,12 dollar fatet. Det er en nedgang på en drøy halvprosent siden tirsdag, da oljeprisen falt mer enn halvannen dollar fatet.

Ikke siden desember i fjor har oljeprisen vært lavere enn den er nå. Den 30. desember ble nordsjøoljen omsatt for 59,37 dollar fatet. Siden nyttår har prisen ligget godt over 60 dollar.

Det amerikanske energidepartementet kom ut med nye prognoser tirsdag, som viste lavere global etterspørsel. Samtidig sa den saudiske oljeministeren Ali al-Naimi at landet vil øke sin oljeproduksjon med 1,5 millioner fat pr. dag de neste fire årene, til 12,5 millioner, samt doble sin raffineringskapasitet.

- Det er en avveining mellom markedets bekymring over den stigende spenningen i Iran og den seneste strømmen med svake fundamentaldata. Forventninger til ny dårlig statistikk bidrar til en lettelse i råoljeprisene, skriver Barclays Capital i en analyse ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Ikke siden 1990 har gjennomsnittstemperaturen i New York i januar vært høyere enn i år, og januar var tredje varmeste siden man startet statistikken i 1869.

- Den østlige kysten har vært en del varmere enn vanlig, og det er negativt for hele energisektoren, sier trader Mike Sander i Altavest Worldwide Trading til TDN Finans.

De asiatiske børsene raste natt til onsdag. Bakgrunnen er fallet i råvareprisene og en styrking av yenen mot dollaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere