NA24.no

Oljeprisen stuper videre tirsdag.
Oljeprisen stuper videre tirsdag. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)

Oljeprisen stuper

Sist oppdatert:
Oljeprisen fortsetter fallet og noteres til under 46 dollar fatet.

Det er forward-kontraktene tegnet etter børsslutt mandag i New York som viser at oljeprisen vil fortsette fallet når børsen åpner tirsdag.

Ifølge CNBC, som gjengir Reuters, viser forward-kontraktene at oljeprisen ligger an til et fall på fem porsent tirsdag. 

Meglergiganten Goldman Sachs advarte mandag om at oljeprisene vil fortsette å falle så lenge gulfstatene ikke reduserer produksjonen. Siste tremåneders-estimat fra Goldman Sachs mandag spår en oljepris på for Brent-olje på 42 dollar fatet.

Les også:- Oljeprisen skal aldri over 100 dollar igjen

På seks måneders sikt er spådommen at prisen for amerikansk lettolje kan falle helt ned til 39 dollar fatet. Også nordsjøoljen vil fortsette å falle i verdi på grunn av et overmettet marked, ifølge analytikerne.

- Fallet i oljeprisene er forbløffende. For å snu trenden, må tempoet i skiferoljeboringen ned, slik at markedet blir mindre overfylt og prisene kan stabilisere seg, sier Michael McCarthy i CMC Markets Sydney ifølge NTB.

Forward-kontrakter for levering i februar gir en oljepris på 45.82 dollar for amerikansk olje (NYMEX), mens nordsjøoljen London Brent Crude ble notert til 47,43 dollar.

Utviklingen på de asiatiske børsene er blandet et godt stykke ut i handledagen tirsdag. I Australia stengte børsen etter et fall på 0,32 prosent for ASX-indeksen. I Taiwan endte TSEC-indeksen opp 0,46 prosent.

I Shanghai, Hong Kong og Tokyo pågår handel fremdeles. Tokyos Nikkei 225 er ned 1.41 prosent, Shanghais SE Composite er opp 0,11 prosent, mens Hong Kongs Hang Seng-indeks er opp 0,59 prosent.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!
Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere