NA24.no

Oljeprisen til 54 dollar

Sist oppdatert:
Oppgangen for oljeprisen fortsetter med uforminsket styrke.

Mandag fortsatte oljeprisen fredagens oppgang med et løft på 2,4 prosent til 54 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Den holder seg dermed på det høyeste nivået på fem måneder.

Følg utviklingen i oljemarkedet her

Eiendomstall fra USA som viste noe bedre signaler enn forventet for signerte kjøpsavtaler og aksjemarkeder verden over som løfter seg som følge av forventninger til bedre økonomiske utsikter.

I morgentimene tirsdag faller oljeprisen riktignok svakt tilbake, men så langt i år er prisen på det svarte gullet opp 21 prosent fra i fjor. Det melder Bloomberg News.

Det har kommet en rekke tall fra USA som viser at tilstanden i den amerikanske økonomien er noe bedre enn forventet. Mandag kom statistikk over amerikansk byggeaktivitet som viste den første oppgangen på seks måneder. Flere offentlige og private prosjekter er med på å oppveie fallet i boligbygging.

Men det er skjær i sjøen, og flere ser fram til resultatene av stresstestene som kommer fra de amerikanske bankene torsdag denne uken. Resultatene vil vise om de 19 største bankene som nå blir saumfart av amerikanske myndigheter er sterke nok til å holde ut i et ugjestmildt økonomisk klima. Det kan også bli aktuelt for flere for bankene å hente inn mer kapital.

De siste spekulasjonene går på at 10 av bankene, blant annet Bank of America og Citigroup må hente mer kapital. Dette ifølge Wall Street Journal som siterer uidentifiserte kilder.

Til Bloomberg sier en analytiker at testen for markedet nettopp vil være denne stresstesten. Dersom markedet blir overrasket over hvor mye kapital bankene trenger kan det presse ned aksje- og oljemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere