*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen til nye høyder

Oljeprisen stiger videre, og den oljetunge Oslo Børs er ventet å fortsette oppgangen.

20.04.06 08:58

Oljeprisen fortsetter oppgangen etter at de amerikanske oljelagrene fortsetter å minke. Både råoljelagrene og bensinlagrene falt langt mer enn ventet. Nedgangen er dårlig nytt for de kjøreglade amerikanerne nå i forkant av kjøresesongen.

I morgentimene torsdag er prisen på Nordsjøolje med levering i juni rundt 74 dollar pr. fat. Dermed kan det være duket for videre oppgang for de oljetunge norske aksjene.

Fortsatt oppgang
De amerikanske og asiatiske børsene fortsatte oppgangen onsdag kveld og tirsdag morgen. Resultatene begynner å renne inn i USA og flere av de ledende selskapene slår forventningene og overrasker markedet med bedre vekst og inntjening. Det er i første omgang IT-selskapene og finanskonsernene som overrakser på den positive siden.

Polycom som er en av de største konkurrentene til Tandberg innen videokonferansemarkedet leverte over forventningene og kan vise til en omsetningsvekst på 15 prosent. Det var på forhånd ventet at Polycom kunne vise til en vekst på mellom 10 og 11 prosent.

Videokonferanseselskapet leverte også godt over analytikernes forventninger når det gjelder inntjening pr. aksje.

Resultatsesongen er i ferd med å sparkes i gang for fullt og her hjemme i Oslo. Eltek, Photocure, Norman er blant aksjene som kommer til å legge frem sine resultater torsdag.

Tandberg leverer sine tall for første kvartal etter at børsen i Oslo stenger torsdag.

Panteselskapet Tomra kunne i går presentere resultatet for første kvartal og overgikk markedets og analytikernes forventninger. Selskapet kan vise til langt bedre vekst og delvis knuser estimatene for resultatene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.