*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen tynger Wall Street

Amerikanske børser ligger an til å følge med de europeiske ned onsdag, etter nye fall i oljeprisene. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

USA-børsene følger Europa og oljeprisen ned onsdag.

30.12.15 15:35

Amerikanske børser lå an til å følge med de europeiske ned onsdag, etter nye fall i oljeprisene.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,25 prosent, S&P 500 faller 0,27 prosent og Nasdaq er ned 0,22 prosent.

Det ligger dermed an til en svak avslutning på et labert børsår for den brede S&P 500-indeksen, som er marginalt ned gjennom desember og kan skilte med en oppgang på knapt en prosent for året.

- Markedene følger oljeprisen
I Europa er samleindeksen Stoxx Europe 600 ned 4,5 prosent i desember. Det er ifølge Bloomberg den verste avslutningen på et år siden 2002. For året er europeiske aksjer fortsatt opp 7,4 prosent.

I oljemarkedet faller nordsjøoljen 2,1 prosent onsdag, til 37 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen er ned 2,6 prosent til 36,9 dollar fatet.

- Uten noen nyhetsstrøm og med svært tynne volumer, ser markedene ut til å følge oljeprisen opp og ned, som er nedslående å se, sier forvalter Ben Kumar i Seven Investment Management til Bloomberg.

Nye oljelagertall
På makrosiden er det etter børsåpningen i New York duket for nye boligtall. Antallet boliger under kontrakt for salg er ventet å stige med 0,6 prosent for november, mot veksten på 0,2 prosent måneden før.

Den ukentlige amerikanske oljelagerstatistikken er også på plakaten. De private lagertallene viste tirsdag en oppgang på 2,9 millioner fat i forrige uke.

Ifølge en Bloomberg-undersøkelse er det ventet at den offisielle statistikken vil vise at lagrene krympet med 2,5 millioner fat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.