NA24.no

Nordsjøoljen faller mandag til en ny bunn for året og det laveste siden finanskrisen.
Nordsjøoljen faller mandag til en ny bunn for året og det laveste siden finanskrisen. Foto: Infront

Oljeprisen under 37 dollar fatet

Singapore (NTB-AFP): Oljeprisen fortsatte fallet mandag ettermiddag og ble like før klokken 13 omsatt for 36,75 dollar fatet.

I forrige uke falt prisen på nordsjøolje til under 40 dollar fatet for første gang siden 2008, og fredag ettermiddag nærmet prisen seg bunnivået fra sju år siden.

På julaften i 2008 var oljeprisen nede i 36,6 dollar fatet, noe som fikk OPEC til å kutte i produksjonen. Det kommer ikke til å skje i år.

OPEC-landene, som står for rundt 40 prosent av oljeproduksjonen, besluttet tidligere i måneden å opprettholde produksjonen.

Store oljeproduserende land med Saudi-Arabia i spissen er lite villige til å kutte i produksjonen og mer opptatt av å forsvare sine markedsandeler.

Samtidig er det ventet at det neste år på nytt vil begynne å strømme olje fra Iran, etter at landet tidligere i år kom fram til enighet med Vesten om en atomavtale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere