*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen under 50 dollar fatet

Dårlige industritall fra både USA og Kina antas å ha bidratt til ytterligere nedgang i oljeprisen. Illustrasjonsbilde: Shell Nordkjosbotn i Balsfjord.

Dårlige industritall fra både USA og Kina antas å ha bidratt til ytterligere nedgang i oljeprisen. Illustrasjonsbilde: Shell Nordkjosbotn i Balsfjord. Foto: (Nordlys)

Prisen på nordsjøolje falt mandag under 50 dollar per fat.

04.08.15 03:57

Da handelen stengte i London, hadde olje av Brent-kvalitet for levering i september sunket til 49,52 dollar. Nedgangen siden fredag var på 5,2 prosent.

Prisen på amerikansk lettolje falt også, til 45,17 dollar per fat. Dårlige industritall fra både USA og Kina antas å ha bidratt til nedgangen. Industriindekser i begge de to stormaktene falt i juli.

– Et eventuelt omslag i industriproduksjonen i USA vil være gradvis på grunn av den svake etterspørselen fra utlandet, reduksjon i energirelaterte investeringer og styrkingen av dollarkursen, sier Ryan Sweet fra selskapet Moody's Analytics.

I tillegg preges oljeprisen av vedvarende bekymring for global overproduksjon av olje. Samtidig som OPEC-landene fortsetter å produsere for fullt, håper myndighetene i Iran å øke sin oljeeksport kraftig så snart sanksjonene mot landet er hevet som følge av avtalen om landets atomprogram.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.