NA24.no

Oljeprisen under 64 dollar

Sist oppdatert:
Fallet i oljeprisen vil ingen ende ta.

Les NA24 på mobil

Ved 15-tiden norsk tid tirsdag ligger prisen på Nordsjøolje under 64 dollar fatet, og fortsetter dermed den fallende trenden som har preget oljeprisen de siste ukene.

Det er en rekke nyheter som bidrar til å underminere oljeprisen tirsdag, både fra analysehold og politisk.

NA24 - din næringslivsavis

Det internasjonale energibyrået IEA kom i dag med sin månedsrapport, og hadde lite støtte å komme med til oljeprisen. IEA kuttet den estimerte oljeetterspørselsveksten for både 2006 og 2007 med over 100.000 fat.

Laveste siden juli
Prognosen for etterspørselsveksten for 2006 ligger nå rundt en million fat per dag, som er det laveste nivået siden IEA begynte publisere estimater for 2006 i juli i fjor.

Videre har Saudi_Arabias mektige oljeminister Ali al-Naimi vært ut i ettermiddag med guiding på landets forventede oljeproduksjonsøkninger. Naimi sier at landet forventer å øke produksjonskapasiteten med 1,5 millioner fat pr. dag til 2009, og sier samtidig at landet vil fortsette å ha en reservekapasitet på 1,5 til 2 millioner fat per dag.

Fremgang i Iran-spørsmål
I dag uttalte også Irans oljeminister Kazem Vaziri Hamaneh til Dow Jones Newswires at landet ser fremdrift i forhandlingen med EU rundt atomprogrammet. Blant annet skal Iran ha sagt seg villige til å stoppe anrikning av uran i en periode på to måneder mens det forhandles videre.

Dermed ser ytterligere elementer av geopolitisk premie i oljeprisen ut til å være på vikende front. Nettopp den fallende geopolitiske spenning har bidratt til å sende oljeprisen ned den siste uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere