NA24.no

Oljeprisen under 71 dollar

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller onsdag morgen tilbake fra gårsdagens rekordnoteringer.

(NA24): WTI-olje for levering i mai falt 36 cent til 70,99 dollar fatet etter å ha nådd rekordnoteringen på 71,6 dollar fatet tirsdag. Dermed ble prisrekorden fra 30. august i fjor på 70,85 dollar fatet knust.

Brent Blend for ble i morgentimene handlet til 72,5 dollar fatet. Det europeiske markedet, som baserer seg på Brent Blend, har vært sterkere enn det amerikanske markedet som følge av problemer med leveringsproblemene i Nigeria. Disse er forventet å påvirke det europeiske markedet mer enn det amerikanske, melder Reuters.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Det er uansett Iran-saken som er viktigst for markedet, og landets inntreden i den kjernefysiske klubben har skapt store bølger. Dette har sendt oljeprisen opp rundt 10 dollar på frykt for at landet, som er en av verdens største eksportør av olje, vil bruke sine ressurser i en politisk krig. En bombing av Iran, som det har vært spekulert i, kan dermed utløse en oljekrise.

- Det er som den kubanske rakkettkrisen. Vi venter bare for at noen blunker, sier Michael Coleman, en hedge fond-forvalter i Asia til Reuters.

Tirsdag ble ikke FN enig om sanksjoner mot landet, og USAs president George W. Bush ville ikke utelukke angrep dersom diplomati ikke førte frem mot Iran.

- Alle muligheter er på bordet. Vi vil løse dette spørsmålet diplomatisk og vi jobber hardt med å få til det, sa Bush ifølge Reuters.

Iran på sin side står hardt på sitt og vil fortsette sin utvikling av kjernefysisk teknologi. De advarte også at den iranske armeen vil forsvare landet mot angrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere