*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisfall senket Oslo Børs

En rød uke endte med ny nedgang på Oslo Børs fredag, etter fall i oljeprisen.

Nytt børsfall for Fredriksens riggselskap.

En rød uke endte med ny nedgang på Oslo Børs fredag, etter fall i oljeprisen.

Ved stengetid var hovedindeksen ned 0,43 prosent til 608,22 poeng, og heller ikke på internasjonale børser var det spesielt god stemning.

I Europa falt samleindeksen Stoxx Europe 600 med 1 prosent. USA-børsene åpnet i rødt og de største børsene i Asia endte ned.

Blant de mest omsatte aksjene falt riggselskapet Seadrill 4,4 prosent. Nedturen i riggmarkedet har så langt i år barbert bort 41 prosent av aksjeverdiene i riggselskapet.

For hovedeier John Fredriksen reduserte fredagens kursfall aksjeverdiene med 280 millioner kroner, mens papirverdier for over fire milliarder kroner er borte hittil i år.

I oljemarkedet har prisen på nordsjøolje falt ni prosent den siste uken, til 43,8 dollar per fat fredag ettermiddag.

Oppdateringer i løpet av uken har vist stigende amerikanske oljelagre. Det internasjonale energibyråets (IEA) skriver i oljemarkedsrapporten for november at oljelagrene i OECD-landene har steget til en rekord på nær tre milliarder fat, en indikasjon på at overforsyningen i oljemarkedet vedvarer.

Justert for at aksjen noteres eksklusive utbytte på 1,80 kroner var Statoil ned 0,7 prosent, mens tungvektere som Telenor og Yara steg henholdsvis 0,4 og 0,5 prosent.

Eiendomverdiene øker for Olav Thon
Før børs var Olav Thon Eiendomsselskap blant selskapene som leverte kvartalstall.

For kvartalet endte netto leieinntekter på 506 millioner kroner, mot 502 millioner i tilsvarende periode i fjor, mens driftsresultatet steg til 1,359 milliarder kroner fra 922 millioner.

I tredje kvartal økte verdien av investeringseiendommene med 785 millioner kroner.

- Økt markedsverdi forklares i stor grad av lavere avkastningskrav på eiendomsporteføljen, som følge av høy etterspørsel etter næringseiendom som investeringsobjekt, skriver selskapet.

Samtidig steg resultatet før skatt med 23 prosent til 762 millioner kroner i perioden.

Høy etterspørsel etter næringseiendom vil det være også i tiden fremover, venter selskapet.

- Den store etterspørselen etter næringseiendom både fra norske og internasjonale investorer fortsatte i 3. kvartal og bidro til økte priser på næringseiendom. Det forventes fortsatt lave renter, og det antas at den høye etterspørselen vil vedvare også i tiden fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag