*Nettavisen* Økonomi.

Oljerally på Oslo Børs

Etter den beste måneden siden 2013 i oktober, har november startet med friske takter på Oslo Børs. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oljeaksjene ledet an på sprek børs. Seismikkaksje opp 57 prosent.

Etter den beste måneden siden 2013 i oktober, har november startet med friske takter på Oslo Børs.

Med oljerelaterte aksjer i føringen steg Oslo Børs onsdag, hvor også tungvekteren DNB bidro positivt.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 1,63 prosent til 633,77 poeng. Oljeprisen holdt seg over 50 dollar etter gårsdagens oppgang drevet av streik i Brasil og nedstengt oljeterminal i Libya.

Seimikkaksje opp 57 prosent
Til topps, med en oppgang på 57 prosent, ble aksjen til seismikkselskapet Polarcus sendt.

I en seismikksektor som har fått hard medfart etter oljeselskapenes innstramminger, er Polarcus-aksjen blant de som har fått juling, og aksjen er fortsatt ned 38 prosent det siste året.

Oljerally
Indeksen som følger de mest omsatte selskapene i oljeservice, deriblant riggselskapet Seadrill og Subsea 7, ble sendt opp 5,2 prosent.

- Jeg tror oppgangen i oljeservice igjen er delvis drevet av inndekning av shortposisjoner. Forrige gang man fikk et rally i oljeservice kom det også etter en oppgang i oljeprisen, som fikk kjøperne på banen, samtidig som pessimistene måtte lukke posisjoner, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea til Nettavisen Stocklink.

Blant de største selskapene steg Statoil 2,2 prosent, DNB var opp 4 prosent, mens Yara var opp 1,4 prosent og Telenor steg 0,7 prosent.

Solenergiselskapet REC Silicon steg 8,6 prosent etter kvartalsresultater og Det norske oljeselskap var opp 2,3 prosent etter selskapets tallslipp.

- Skuffende
I selskapenes rapporteringssesong har de fleste store selskapene levert resultater, men status hittil er ikke veldig oppløftende, mener Roland.

Medregnet kvartalsresultatene som kom forrige uke, har 16 av 25 selskaper i OBX-indeksen rapportert, tilsvarende 94 prosent av markedsverdien i indeksen.

Vektet på markedsverdi har avvikene på omsetning, brutto driftsresultat (EBITDA) og resultat før skatt vært på henholdsvis 2,1 prosent, 0,4 prosent og 6,1 prosent svakere enn markedets forventninger, ifølge Nordea.

- Konklusjonen så langt er at rapporteringssesongen har vært skuffende. At den har vært skuffende ser man også i bevegelsene i helårsestimatene, både for 2015, 2016 og 2017. De er ned to-tre prosent jevnt over siden utgangen av tredje kvartal, sier Roland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.