*Nettavisen* Økonomi.

Oljerally på Oslo Børs

OLJESMURT: Oslo Børs steg tirsdag, sammen med internasjonale børser. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Børsene opp verden rundt etter oljeprisoppgang.

På ukens og årets nest siste handelsdag satt Oslo Børs kursen oppover sammen med oljeprisene og internasjonale børser.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 1,22 prosent til 609,48 poeng, mens prisen på nordsjøolje steg 2,7 prosent til 37,6 dollar per fat gjennom dagen.

I Europa var samleindeksen Stoxx Europe 600 opp 1 prosent, de største markedene i Asia endte i pluss og USA-børsene åpnet med oppgang.

Bred oppgang på Oslo Børs
Blant tungvekterne her hjemme steg Statoil 0,7 prosent, Telenor var opp 2,6 prosent, DNB steg 0,6 prosent og Yara var opp 1,4 prosent.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Høyt på listen over de mest omsatte selskapene figurerte også i dag NEL, investor Øystein Stray Spetalens hydrogensatsing.

Aksjen endte ned 2,9 prosent, men er fortsatt opp 308 prosent hittil i år.

Tross dagens oppgang er oljeprisen ned nær 35 prosent hittil i år, og har på tampen av året vært innom nivåer sist sett i 2004.

Blant som tror på enda lavere oljepris neste år er Nordea, som lille julaften kuttet i oljeprisprognosen. Banker ser nå seks grunner til at den gjennomsnittlige nordsjøoljeprisen vil falle til 49 dollar fatet i 2016.

Positive USA-tall
Internasjonalt ble det sluppet et lite knippe nøkkeltall fra USA.

Forbrukertillitsindeksen fra Conference Board var ventet opp til 93,9 i desember, men overrasket positivt med oppgangen til 96,5.

I tillegg viste boligprisindeksen Case-Shiller at boligprisene i 20 byområder i USA steg med 5,5 prosent i oktober fra oktober i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag