NA24.no

(scanpix)

Oljeras på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs raser sammen med oljeprisen.

Det verste børsfallet virket å være over. Etter at oljeprisen har fått et lite knekk har børsen rast videre.

Rett før klokken 16 er hovedindeksen ned 2,78 prosent til 465,98 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Uroen startet for to uker siden da de globale børsene raste i verdi. Totalt forsvant nærmere 12 tusen milliarder kroner den første uken da aksjemarkedet skiftet stemning. I forrige uke fortsatte nedturen og mandag har spesielt Oslo Børs fått unngjelde.

Oljeprisen har svekket seg etter at uroen i kredittmarkedet har spredt seg til råvaremarkedet. Faren er at problemene innen subprime-sektoren kan føre til en generell nedgang og at det dermed vil gå utover oljeetterspørselen. Samtidig har OPEC fått i gang pumpene sine og øker både produksjonen og tilbudet av råolje. I London blir et fat nordsjøolje med levering i september omsatt for 72,78 dollar. Det er en nedgang på hele 2,64 prosent.

Samtidig har dollaren fått seg en knekk og koster nå 5,74 kroner mandag ettermiddag.

I Tyskland har DAX-indeksen steget med 0,20 prosent. FTSE 100 hadde samme retning, men den kjente indeksen London er ned 0,1 prosent. I Paris er det fortsatt pessimistene som rår og CAC 40-indeksen er ned 1 prosent.

I Stockholm faller OMX 0,75 prosent, mens børsen i København blir sendt ned 0,80 prosent.

Det er store svingninger på børsene i USA. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,30 prosent, mens S&P 500-indeksen klatrer 0,25 prosent. Industriindeksen Dow Jones er opp 0,53 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere