NA24.no

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Oljeras på renteøkning

De stigende rentene senker også oljeprisen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen lå på det høyeste nivået på ni måneder, men i dag tok rentespøkelset og senket prisen betraktelig. Renteøkninger verden over har bidratt til brede børsfall og i dag falt oljen på frykt om at dette vil medføre mindre global etterspørsel etter det svarte gullet.

NA24 - din næringslivsavis

Den viktige renten på tiårige statsobligasjoner ligger i rute til det største ukentlige fallet på ett år, grunnet bekymringer rundt den økonomiske veksten og at inflasjonen vil få USAs sentralbank til å heve renten.

Frykten som lå rundt syklonen Gonu ved Oman er blåst bort etter at Omans havner i dag åpnet opp for delvise operasjoner, ifølge Gulf Agency Co.

- De siste økonomiske dataene peker på en nedgang, obligasjonsrentene klatrer og det er en risiko for ytterligere renteøkninger. En svakere økonomi peker mot en svakere drivstoffetterspørsel, sier en energianalytiker, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 64,78 dollar fatet. Dette var en nedgang på 2,15 dollar eller 3,2 prosent. Torsdagens sluttnotering var den høyeste siden 7. september, prisen har falt med en halv prosent denne uken og er nå 7,9 prosent lavere enn for ett år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere