*Nettavisen* Økonomi.

Oljeras på Wall Street

Oljeprisen fortsatte å falle tirsdag, og sendte energiaksjene kraftig ned på Wall Street.

07.02.06 22:49

HOUSTON (NA24): Fokus på USA-børsene var tirsdag på bolig- og oljemarkedene. Det første fordi boligbyggeren Toll Brothers nedjusterte utsiktene for byggeaktiviteten, noe som er enda et tegn på at luften begynner å gå ut av boligmarkedet i USA. Toll-aksjen falt nær 6 prosent. Dette senket også andre selskaper innen denne sektoren solid.

Når det gjelder olje, var det et kraftig prisfall i dag. Et fat nordsjøolje koster tirsdag kveld 61,40 dollar. Det er en nedgang på 1,80 dollar det siste døgnet, og en nedgang på rundt 5 dollar på en drøy uke.

Det amerikanske energidepartementet kom ut med nye prognoser i dag, som viste lavere global etterspørsel. Samtidig sa den saudiske oljeministeren Ali al-Naimi at landet vil øke sin oljeproduksjon med 1,5 millioner fat pr. dag de neste fire årene, til 12,5 millioner, samt doble sin raffineringskapasitet.

Oljeprisfallet sendte olje-og offshoresektoren markant ned på børsen. Som vanlig svinger oljeserviceaksjene mer enn oljeaksjene. Delindeksen for oljeservice falt hele 6 prosent i dag. Delindeksen for oljeaksjer falt 3 prosent.

Bilgiganten General Motors falt 2 prosent etter at selskapet halverte sitt utbytte, som lenge har vært sett som den viktigste grunnen til å kjøpe aksjer i det kriserammede selskapet.

Men det var også positive aksjer tirsdag. Disney steg hele 7 prosent etter å ha kommet med kvartalstall, og bidrog dermed til å dempe fallet i Dow Jones-indeksen, hvor Disney er ett av selskapene som inngår.

Ellers ventet markedet spent på kvartalstall fra Cisco Systems etter børs.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,45% til 10.749,76

Nasdaq -0,61% til 2.244,96

S&P 500 -0,81% til 1.254,78

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.