NA24.no

Oljerekorden blåser bort

Sist oppdatert:
Tirsdag morgen faller oljeprisen fra historiske høyder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter å ha blitt notert til over 90 dollar fatet og den største månedlige oppturen på over tre år faller oljeprisen tilbake tirsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken skyldes at Mexicos statlig eide oljeselskap Petroleos Mexicanos melder at de igjen vil gjenoppta full produksjon, etter at de søndag meldte at de kuttet den med 20 prosent, eller 600.000 fat, som følge av en tropisk storm i Mexico-golfen.

Spekulerer i lagertall
I tillegg spekuleres det i at den ukentlige amerikanske oljelagerrapporten som blir presentert onsdag vil vise en økning etter at det var et uventet stort fall i forrige rapport.

- En økning i lagrene burde senke prisene ned en smule. Momentet ser ut til å være sterkt akkurat nå, sier en analytiker, ifølge Bloomberg.

Frontkontrakten på nordsjøoljen faller med 0,61 prosent til 89,77 dollar fatet på råvarebørsen i London. Mandag steg nordsjøoljen med 1,7 prosent til 90,22 dollar og til ny rekordnotering.

Oljeprisen har hatt en helt utrolig økning den siste perioden som følge av rekordsvak dollar og kraftige investeringer foretatt av blant annet store hedgefond. Flere mener at nivået er kunstig høyt.

- Kan ikke forklare prisen
- Tilgang og etterspørsel kan ikke forklare den nåværende høye internasjonale oljeprisen, sier finansminister Dai Houliang hos Asias største raffineri, China Petroleum & Chemical Corp, ifølge Bloomberg.

Andre tror man snart kan se en tresifret oljepris for første gang i historien.

Styreleder i Cambridge Energy Research Associates Daniel Yergin melder, ifølge Bloomberg, at oljeprisen kun er en eller to hendelser fra å nå 100 dollar fatet.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere