NA24.no

Oljeselskapenes neste sjanse

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Olje- og energidepartemenet starter arbeidet med 21. lisensrunde.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har i dag invitert oljeselskapene til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 21. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel. Invitasjonene er sendt til alle rettighetshavere på sokkelen og prekvalifiserte selskaper og danner starten på 21. konsesjonsrunde.

De nummererte konsesjonsrundene omfatter ifølge departementet, hovedsakelig umodne deler av norsk sokkel, der potensialet for å gjøre store funn er til stede.

- Gjennom igangsettingen av 21. konsesjonsrunde ønsker jeg å gi industrien tilgang til attraktive områder som er mindre utforskete. Å gi industrien tilgang til umodne områder gjennom forutsigbare konsesjonsrunder er viktig for å opprettholde aktivitetsnivået på norsk sokkel samt sikre at norsk sokkel fortsatt er attraktiv. Disse områdene vil i fremtiden kunne føre til langsiktig verdiskaping og sysselsetting, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en kommentar.

Nominasjonene fra selskapene vil være en viktig del av beslutningsgrunnlaget når departementet skal vurdere utlysning av arealer i 21. konsesjonsrunde. Fristen for å komme med nominasjoner er satt til 13. januar neste år.

Det tas sikte på en ordinær prosess, det vil si å utlyse 21. konsesjonsrunde før sommeren 2010, og tildeling av nye utvinningstillatelser er planlagt våren 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere