*Nettavisen* Økonomi.

Oljeservicegigant ser fortsatt press

Foto: Fotograf:ADAM JAN (AFP)

Halliburton har levert over på både topp- og bunnlinje.

16.10.09 13:24

Det store amerikanske oljeservicekonsernet Halliburton har lagt frem tall for tredje kvartal som var over det markedet hadde forventet, men merker fortsatt tøffe markedsforhold.

Oljeservicegiganten kan vise til driftsinntekter på 3,6 milliarder dollar i tredje kvartal, noe som ga et overskudd på 474 millioner dollar fra driften. I andre kvartal omsatte Halliburton for 3,5 milliarder dollar og fikk et driftsresultat på 476 millioner dollar.

Justert for engangskostnader endte overskuddet per aksje på 31 cent per aksje, mens analytikerne ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters, hadde ventet 26 cent per aksje. Det er imidlertid godt under tredje kvartal i fjor da resultatet endte på 76 cent per aksje.

- Selv om jeg er mer sikker på utsiktene for de internasjonale markedene enn jeg var i forrige kvartal, så gjør prosjektutsettelser sammen med prispress drevet av våre kunders ønsker om reduserte kostnader at vi fortsetter å forvente svakere marginutsikter på kortsikt i de internasjonale markedene, sier konsernsjef Dave Lesar i Halliburton i en kommentar.

Lesar beskriver også forholdene i hjemmemarkedet i Nord-Amerika som svært konkurranseutsatte, selv om prisene nå har begynt å stabilisere seg i flere viktige regioner. Han venter imidlertid at marginpresset kan fortsette i fjerde kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag