NA24.no

Oljeservicegiganten TGS økte omsetningen med 47 prosent


Kristian Johansen er toppsjef i TGS-Nopec
Kristian Johansen er toppsjef i TGS-Nopec Foto: Halvor Ripegutu
Sist oppdatert:
Tar av på børsen.

Asker-baserte TGS-Nopec er det nest største oljeserviceselskapet på Oslo Børs med en markedsverdi på svimlende 32 milliarder kroner.

Selskapet sendte mandag ut en oppdatering om driftsinntektene til selskapet, som viste en omsetning på 158 millioner dollar, rundt 1,26 milliarder norske kroner, i årets andre kvartal.

Les også: Saudi-Arabia klar til å pumpe opp mer olje

Det er en økning på hele 47 prosent for selskapet, som er en av verdens ledende innen innsamling av marine seismiske data til bruk i oljeleting.

Nyhetene får aksjen til å ta av på Oslo Børs. Ved lunjstider er aksjen opp over åtte prosent.

OPPGANG: TGS-Nopec tar av på børsen.

TGS-sjef Kristian Johansen sier at spesielt økte «late sales», det vil si salg av seismikk-data som allerede er hentet inn, bidro til de sterke tallene. 

- Våre sterke resultater i andre kvartal, drevet av salg av databiblioteket vårt, er mer bevis på bedringen i det globale markedet for seismikkdata. Aktiviteten hos kundene er er betydelige høyere enn for et år siden, sier TGS-sjef Kristian Johansen i en kommentar.

Den økte interessen for seismikk skyldes trolig den kraftige økningen i oljeprisen de siste månedene. Oljeprisen ligger nå like under 80 dollar fatet, noe som gjør at interessen for nye oljefelt øker. 

Seismikkdata kan brukes til indikere om det er mulig å finne olje i et bestemt område på havbunnen. Oljeselskapene kan deretter gjøre prøveboringer på områder som ser lovende ut.

Les også: Equinor skal investere 7,8 milliarder i Troll-feltet

TGS har ingen stor og dominerende eier, og det er det statlige, norske Folketrygdefondet som er største eier med ti prosent av aksjene. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere