NA24.no

(Scanpix)

Oljeservicekjempe ser svekkelse

Sist oppdatert:
Schlumberger merker at aktiviteten går ned.

Schlumberger rapporterer om at resultatet etter fjerde kvartal ble lavere.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Resultatet etter det siste kvartal i 2008 falt til 1,15 milliarder dollar fra 1,38 milliarder dollar i fjerde kvartal 2007. Omsetningen viste derimot en vekst til 6,87 milliarder dollar fra 6,25 milliarder i samme periode.

Justert for enkelthendelser og kredittap ble resultatet fra den videreførte virksomheten på 1,24 milliarder dollar eller rundt 1,03 dollar per aksje.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge Marketwatch ventet analytikerne ifølge FactSet at Schlumberger ville legge frem et resultat på 1,08 dollar per aksje.

Selskapet varslet i desember at de ikke ville klare å nå forventningene i markedet. Den kraftige nedgangen i oljeprisen medfører at oljeselskapene har strammet inn på investeringen i nye prosjekter.

- Vi venter at aktiviteten vil bli svekket over hele linjen i 2009 med den største nedgangen vil skje innen gassleting i Nord-Amerika, forbedringer av russisk oljeproduksjon og aktiviteten i modne felt, sier konsernsjef og styreleder Andrew Gould i Schlumberger i en uttalelse.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere