NA24.no

Subsea-fartøyet Lewek Constellation til EMAS Offshore.
Subsea-fartøyet Lewek Constellation til EMAS Offshore. Foto: EMAS Offshore

Oljeserviceselskap med kraftig bedring

Sist oppdatert:
EMAS Offshore mer enn tredobler resultatet.

EMAS Offshore kan vise til kraftig bedring i oljeserviceselskapets regnskapsmessige fjerde kvartal.

For kvartalet som endte 31. august fikk selskapet et driftsresultat på 37,3 millioner dollar, opp fra 14,5 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

Samtidig ble resultatet før skatt mer enn tredoblet, til 40,7 millioner dollar fra 12,9 millioner dollar.

Bedringen forklarer selskapet med bidrag fra produksjonssegmentet, gevinst fra salg av fartøy og en justering av goodwill.

- Ettersom globale bekymringer fortsetter å påvirke olje- og gasstjenesteleverandørene, venter vi at presset på kort sikt vil fortsette. Gruppen vil trolig oppleve en intens priskonkurranse på leieratene og en nedjustert rate på fartøyutnyttelse, sier EMAS Offshore-sjef Adarash Kumar i en kommentar.

EMAS Offshore melder samtidig at det har vunnet en kontrakt til en verdi av 33 millioner dollar for arbeid i Vest-Afrika og i Asia.

I kjølvannet av fallende oljepriser varsles også grep for å kutte kostnader, med mål om en ytterligere reduksjon på 15-20 prosent på fartøykostander og generelle administrative utgifter.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere