Oljeserviceselskap mister Brasil-kontrakter verdt ti mrd.

Brasil-smell for National Oilwell Varco Norge.

30.12.15 09:54

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norge mister syv kontrakter i Brasil, noe som medfører en kraftig reduksjon av ordrereserven.

I en melding opplyser oljeserviceselskapet at det har inngått et forlik med selskapene Estaleiro Atlantico Sul S.A. and EAS International, Inc. som involverer syv kontrakter.

Disse kontraktene, som omfatter levering av boreutstyrspakker for boreskip-prosjekter i Brasil, er nå blitt kansellert.

Kanselleringen av kontraktene medfører at National Oilwell Varcos ordrereserve innen segmentet «Rig Systems» reduserer med 1,1 milliard dollar i dette kvartalet. På dagens valutakurs tilsvarer det rundt 9,6 milliarder kroner.

Fakta

NOV Norge

Tidligere i desember varslet National Oilwell Varco Norge (NOVN) en nedbemanningsrunde der 900 fast ansatte blir sagt opp, i tillegg til de 1500 som allerede hadde fått arbeidsforholdene avsluttet, ifølge NTB.

NOVN er datterselskapet til amerikanske National Oilwell Varco, som har over 60.000 ansatte på verdensbasis. Selskapet leverer boreutstyr til både landbaserte rigger og offshoreinstallasjoner, i tillegg til tjenester som rørinspeksjoner.

National Oilwell Varco er notert på New York-børsen og har en markedsverdi på vel 13 milliarder dollar, nær en halvering hittil i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.