NA24.no


Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norway sier opp 900 ansatte.
Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norway sier opp 900 ansatte. Foto: National Oilwell Varco/Facebook

Oljeserviceselskap sier opp 900 fast ansatte

Sist oppdatert:
Sier også opp 600 innleide konsulenter.

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norway sier opp 800 ansatte. Selskapet har tidligere varslet at opptil 1.500 ansatte måtte gå.

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norway sier opp 900 faste ansatte og 600 innleide konsulenter. Til sammen må altså 1.500 gå.

Flertallet av de fast ansatte medarbeiderne i Norge jobber i Kristiansand-regionen. Her reduseres bemanningen med rundt 475 stillinger, i Stavanger 235 stillinger, 70 stillinger i Oslo og 120 stillinger i Molde.

Selskapet, som er kjent som NOV, er Sørlandets største private arbeidsgiver. I juni i år varslet selskapet at til sammen 1.500 ansatte måtte gå, og torsdag er det klart hvor selskapet kutter.

– Vi kan heller ikke utelukke ytterligere nedbemanninger, grunnet et usikkert marked med reduserte investeringer og redusert salg av nytt utstyr, sier kommunikasjonsdirektør i NVO, Dag Nordbø, til NTB.

Den norske delen av selskapet er et datterselskap av National Oilwell Varco, som har hovedkontor i Houston i den amerikanske delstaten Texas. På verdensbasis har selskapet over 60.000 ansatte. Selskapet leverer boreutstyr til både landbaserte rigger og offshoreinstallasjoner, i tillegg til tjenester som rørinspeksjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere