*Nettavisen* Økonomi.

Oljesjef tiltalt for grov utroskap på 160 millioner

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Økokrim varsler mulig inndragning.

03.12.12 08:46

Økokrim har tiltalt en tidligere styreformann i Marine Subsea for grov økonomisk utroskap mot oljeserviceselskapet på om lag 160 millioner kroner.

Ifølge tiltalen medvirket mannen i årene 2007 til 2011 til at selskapet betalte 27,6 millioner dollar til to Panama-registrerte selskaper med bankkontoer i Sveits, uten at Marine Subsea fikk tilsvarende motytelser.

Den tidligere styreformannen er i tillegg tiltalt for å ha sørget for at det ble overført 72 millioner kroner (12,6 millioner dollar) til en stiftelse han selv var reell eier av.

I tiltalen heter det at den økonomiske utroskapen anses som grov da handlingene har voldt betydelig økonomisk skade og på grunn av verdiene mannen har hatt befatning med.

Marine Subsea drev i perioden med olje- og gassvirksomhet, særlig gjennom offshoretjenester i Vest-Afrika. Økokrim mener overførslene til de Panama-registrerte selskapene var i strid med Marine Subseas interesser.

Påtalemyndigheten varsler samtidig at det kan bli aktuelt med inndragning av midler samt erstatning til fornærmede i saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.