NA24.no

Oljesmurt Asia

Sist oppdatert:
Sterke råvarepriser gir Asia-børsene nye løft fredag.

Et solid oppsving i oljeprisene gir indeksene i Asia et solid løft fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Asiatiske aksjer klatrer, ledet av gruvegiganten BHP og Mitsubishi Corp, etter at oljeprisen steg for første gang på fem dager og en svakere dollar trigger etterspørselen etter gull.

HongKong i føringen
PetroChina stiger til det høyeste på to uker med en oppgang på 5,4 prosent og Zijin Mining, som opererer Kinas største gullgruve, hjelper Hang Seng-indeksen til et lite comeback etter at den de siste to dagene opplevde den største nedgangen på syv uker.

- Asiatiske investorer har innsett at vekstpotensialet i regionen fortsatt er robust. Råvaretilgangen er fortsatt begrenset og det gjør råvareselskapene er der alle vil plassere sine investeringer, sier Paul Xiradis ved Ausbil Dexia i Sydney til nyhetsbyrået Bloomberg.

Morgan Stanley Capital International Asia Pacific-indeksen stiger 0,7 prosent til 166,14 poeng, og den har steget 1,8 prosent denne uken. Topix-indeksen i Japan stiger 0,08 prosent, mens Nikkei 225 er tilbake 0,16 prosent.

Kinesiske børser åpner for handel 8. oktober etter en ukelang ferie.

Over 80 dollar
WTI-oljen handles fredag morgen for 81,25 dollar, en oppgang på nesten to prosent med i går.

- Selv om 80 dollar per fat er et høyt nivå, tror jeg ikke oljepriser vil falle I lengre perspektiv fordi økonomien i de fremvoksende markedene vokser kraftig.Det er sterk etterpørsel etter olje, sier Yoshinori Nagano i Daiwa Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg.

Gullprisen steg etter at dollaren i går avsluttet et tre-dagers rally mot euroen, og det gjorde metallet til et ettertraktet investeringsalternativ. Gull-futures for desember steg 8,10 dollar til 743,80 dollar per unse i New York.

Status for de viktigste indeksene fredag kl. 8.30:

Morgan Stanley Asia-Pacific Index +0,7%
Nikkei 225 – 0,16%.
Topix Tokyo +0,08%
Hongkongs Hang Seng +2,63%
Singapores STI +0,6%
Sødkorea Kospi – 0,380,1%
Taiwans Taiex -0,11%
India BSE Sensex +0,31%
China Shanghai Composite Stengt
China Shenzhen Composite Stengt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere